FI / EN

Ocubo / Nuno Maya / PT
C-ACT-US

C-ACT-US on interaktiivinen paikkakohtainen projekti, joka on syntynyt teoksen nimeltään INTER-ACT pohjalta. Teoksessa on dynaamisesti korostettu kaktuksen fyysisiä ominaisuuksia.

Animismi-konseptin inspiroimana, kasvien ja niitä ympäröivän ympäristön orgaanisen geometrian pikkutarkan kartoituksen kautta luodaan värien, valon ja liikkeen kontrastit, johon yleisö pystyy osallistumaan käsien liikkeiden avulla. Tämä interaktiivisuus antaa yleisölle uusia näkökulmia havainnointiin ja synnyttää visuaalisesta runoudesta rakennettuja mielikuvitteellisia maailmoja. Tässä tapauksessa pyritään kaktuksen mikrokartoituksen kautta nostamaan esiin vesi elämänlähteenä, ja miten kaktus imee sen ydinolemuksen itseensä molekyyliensa läpi.

INTER-ACT on interaktiivinen teos, jonka taiteilijat ovat muuntaneet jokaisen kohteen geometrian mukaiseksi, missä se on esitetty. Se ottaa graafisen, nykyaikaisen ja runollisen muodon, joka korostaa arkkitehtuuria —oli se sitten rakennuksen julkisivu, kasvi tai mikä tahansa muu heijastepinta. Tämä installaatio muuttaa projektion alueen interaktiiviseksi ja yksilöidyksi tilaksi, jota yleisön liikkeet manipuloivat antaen tilaa värin, valon ja liikkeen jatkuvalle muutokselle.

Ocubo website