FI / EN

Katja Paternoster / SI
Domestic and wild

Valotaideteos nimeltään ”Domestic & Wild” käsittelee useiden erilaisten olentojen rinnakkaiselon ilmiötä tavanomaisessa ympäristössä. Se kuvaa kotieläinten ja villieläinten fuusiota valoteossarjan kautta, jolla tekijä haluaa kiinnittää katsojan huomion niiden salaiseen rinnakkaiseloon kaupunkiympäristössä.

Kadut ja puistot ovat täynnä monenlaisia eläimiä. Jotkut niistä ovat olleet päivittäin alueella vuosien ajan ja jotkut etsivät turvapaikkaa kaupungista vain öiseen aikaan, ruoan haussa.

Valoteokset on tehty eläviksi taidokkaan 3D-tekniikan avulla ja teosten symbolinen sijoittaminen luontoon juhlistaa alueen todellisia asukkeja. Vierailijat, jotka kävelevät teosten ohi, kohtaavat hehkuvia olentoja, joiden läsnäolo kuvaa monimuotoisuuden rinnakkaiseloa.

Artistiesittely

Katja Paternoster valmistui arkkitehtuurin laitokselta Ljubljanasta, Sloveniasta. Freelance-arkkitehtinä hän osallistuu monenlaisiin projekteihin, joissa räätälöidään tilasuunnittelu asiakkaalle innovatiivisella otteella ja hänen työnsä pääpaino on yksityiskohtien huomioinnissa.
Katja on aina ollut erityisen kiinnostunut valon ja arkkitehtuurin vuoropuhelusta. Sen jälkeen, kun hän lähti mukaan Lighting Guerrilla -valofestivaaleille Ljubljanassa, hän on laajentanut kiinnostustaan valoa kohtaan taiteen maailman suuntaan.

Hänen töitään on nähty monilla valofestivaaleilla Euroopassa, kuten Lighting Guerrilla (Ljubljana, Slovenia), Visualia (Pula, Kroatia), Bellaskyway festival (Torun, Puola), Lumina (Cascais, Portugali) ja Klanglicht (Graz, Itävalta). Hän on toiminut myös useiden valaisuun liittyvien työpajojen ohjaajana.