FI / EN

Amanda Parer / AU
Man

Ihminen pohtii ihmisyyttä

Auguste Rodin:in teos Thinker, joka on tehty 1880-luvulla, on kuuluisa siitä, että se kuvaa syvästi miettivää alastonta hahmoa ja sitä on usein käytetty vertauskuvana ihmisen pyrkimyksestä älylliseen ajatteluun ja filosofiaan. Parer:n jättiläismäisessä hehkuvassa hahmossa näemme nykyihmisen itsekeskeisyyden tulokset. Hahmo pitää päästään kiinni yrittäen etsiä vastauksia, ehkäpä etsien sitä, mikä meni pieleen?

”Meistä ei tule tyytyväisiä rauhallisen ja menestyksellisen olemassaolon kautta. Sen sijaan, tulemme tyytyväisiksi, kun todellisuus kohtaa odotuksemme. Huonoa tässä on se, että olot paranevat ja odotukset nousevat kuin ilmapalloina ylöspäin.” ― Yuval Noah Harari, Homo Deus: A Brief History of Humankind

Artistiesittely

Parer Studion johtava luova hahmo, Amanda Parer, on australialainen taiteilija, joka aloitti taideuransa maalarina ja kuvanveistäjänä Sydneyssä, mutta asuu nyt perheensä kanssa Tasmaniassa, jostakäsin hän on keskittynyt luomaan ja esittämään julkisia taideinstallaatioita joka puolelle maailmaa.
Dramaattisen tasmanialaisen maiseman kautta Parer:n taidetyö pyrkii tutkimaan luontoa, sen herkkyyttä ja ihmiskunnan roolia siinä. Kun yleisö vierailee näissä lyhytaikaisissa taideinstallaatioissa, heidät houkutellaan mukaan mittasuhteiden, valon, pimeyden, draaman ja huumorin leikkiin.

Parer kertoo: ”Nostan esiin kysymyksiä suhteestamme luontoon. Kommunikoin tämän käyttäen mittasuhteita, draamaa, valoa ja huumoria. Tarkoituksenani on houkutella yleisö mukaan kauniiseen kokemukseen, joko hyökkäävänä (mukaanlukien meidät) tai uhanalaisen lajina, joka seisoo näkyvästi omassa ympäristössään.”

Parer Studio