FI / EN

Tiina Haring & Carita Ahonen / FI
resurGemus

resurGemus on valokuvaajan ja muotoilijan - kahden vahvan naisen valokuvateos, joka kyseenalaistaa nykyajan teennäisen ja vääristyneen naiskuvan.

— Halusimme pois naista esittävästä ja esineellistävästä teemasta. Naisemme on olentoja joiden mystinen voima nousee maasta. He eivät ole tästä maailmasta ja silti kuitenkin ovat. He ovat tulleet esiin täysin paljaana, ilman vaatetuksen tai meikin antamaa suojaa ja roolia. Olentomme ovat voimahahmoja, joiden sisällä kytee viisaus ja henkisyys. Alkukantaista kauneutta.

Puhdasta ja hyvää. Ilman tämän päivän monimutkaista ja teennäisen turhaa ihmisenä olemisen tuskaa.


Artistiesittelyt:

Tiina Haring

Olen neljällä lapsella palkittu huippu valokuvaajaäiti. Äitiys on kasvattanut minulle mm. mahtavan kyvyn organisoida asioita sekä antanut minulle roppa kaupalla pehmeitä arvoja. Lisäksi olen erityisen tinkimätön työssäni. Pidän ihmisten kohtaamisesta ja erilaisten tarinoiden kuvittamisesta. Inspiroidun mm. suomalaisesta outoudesta, menestymisestä ja luonnosta. Valokuvaamisesta tuli minun ilmaisemisen keinoni. Kerron tarinoita kuvin ja näen enemmän kuin kauneuden. Olen kuullut, että kanssani on hyvä olla.

Merkittävimmät kilpailut tuomaristossa:
• QEP arvonimen tuomarointi vuodesta 2013
• World Photographic Cup 2016 ja 2017 (“Ammattivalokuvaamisen MM-kilpailuit”)
• Photographer of the Year 2016, 2017 ja 2018 (FEP)
• Vuoden Muotokuvaaja 2016 ja 2017 (SAV:n vuoden pääkilpailu)
• Svenska Mästare i Poträttfotografi (Svenska Fotogruppen)


Carita Ahonen

Minulla on pitkän linjan kokemus kuvaus-stailuksesta, kauneusalalta sekä kilpailemisesta kotimaassa ja ulkomailla. Kilpailujen myötä ammattitaito ja osaaminen hioutui vuosien mittaan teräväksi. Sain lopettaa huipulla, viimeinen kilpailu ulkomailla, josta kotiin tuomista kaksi kultaa, ja hopea. Tiinan kanssa yhteistyö alkoi sattuman kautta vuosia sitten. Etsin valokuvaajaa tulevan yritykseni mainoskuville. Loppu on historiaa. Takana satoja yhteisiä sekä omia projekteja, kilpailuja, mieleen painuvia caseja, muistoja.

Olen kulkenut täysin omia polkuja hyvin kapea-alaisen ja pinnallisen alan sisällä. En näe kauneutta samalla tavalla kuin se meille tarjotaan. Täydellisyys ei ole koskaan puhutellut taiteellista sieluani. Näen moniulotteisuutta ja kiinnostavuutta kaikessa joka on vähän rikki ja viallista. Kuinka meidän sisin heijastaa mennyttä ulospäin ja vaikuttaa näkemyksiimme. Mitä sielujemme peili kertoo sanattomassa viestinnässä pieniä salaisuuksia.

resurGemus- näyttely

Oman ammatinvaihtoni kautta ja Tiinan perheellistymisen myötä, keskinäinen yhteys katkesi muutamaksi vuodeksi. Nyt löysimme jälleen toisemme ja yhteisen kipinän aloittaa varovasti ja kokeellisesti projekteja joissa olemme uskollisia omille ajatuksillemme ja ennen kaikkea itsellemme.

Kuvaustilanne oli voimaanuttava kokemus niin meille kuin meidän malleille. Loimme yhteen kuuluvuuden ilmapiirin, jossa kaikki koki turvalliseksi olla oma itsensä. Jokaisella oli oma tarinansa, oma tragediansa, oma ilonsa joka vaikutti tilanteen muovautumiseen. Annoimme fiiliksen viedä eikä turvauduttu kaavamaiseen tekemiseen. Tiina pyrki poseerausmaisiin tilanteisiin, josta minä pakotin hänet pois. Tämä yksi esimerkki kuinka yhteistyömme toimii. Keskinäinen kunnioitus, jonka sisällä ilmaisun ja ideoinnin vapaus. Valokuvaajan ja muotoilijan yhteistyö.