FI / EN

Samuli Halla / FI
Sateenvarjo

Suojassa sateen sattuessa?

Teoksessani on leikkisä pintataso: Olen irrotellut arkisen esineen mittakaavastaan ja käyttötarkoituksestaan. Sateenvarjoni ei anna suojaa sateelta. Pikemmin varjo sataa vettä itse, luoden alleen uuden pikku universuminsa.

Ihminen määrittelee ympäristöään turvallisuudentunnettaan ja mukavuudenhaluaan kuunnellen. Hän piirtää ääriviivoja itselleen ja luonnolle rakentaen suojia ja rajoja. Joskus nämä rajat ovat valheellisia tai hauraita. Toisinaan luonto tai olosuhteet eivät "kunnioita" ihmisen niille piirtämiä rajoja. Tämän tosiasian äärellä voimme paremmin kokea oman mittakaavamme ja merkityksemme.

Haluan myös haastaa Sateenvarjo-teoksella sen katsojia ja kokijoita arjen kauneuden näkemiseen, ihmettelyyn ja itsestäänselvyyksien kyseenalaistamiseen. Ääriviivamme ovat hauraat. Iloitkaamme siis hetkistä ja elämyksistä!

Toivon, että Sateenvarjo tuottaa iloa ja elämyksiä kaiken ikäisille. Teoksen on tarkoitus jäädä osaksi Botanian pysyvää näyttelyä.
Rajattomuus on mahdollisuus.

Artistiesittely

Samuli Halla on visuaalinen suunnittelija ja kuvittelija. Halla on toiminut lavastajana ja pukusuunnittelijana yli 20 vuoden ajan, tehden töitä audiovisuaalisille välineille, teattereille, tapahtumajärjestäjille ja vapaille ryhmille. Tällä hetkellä Halla työskentelee Lappeenrannan kaupunginteatterissa skenografina. Vuonna 2004 hänet palkittiin Jussi-palkinnolla elokuvan Pelikaanimies lavastussuunnittelusta.

Kari Kolan kanssa Halla on tehnyt yhteisiä projekteja jo vuodesta 2009, jolloin hän toimi Hurtta- spektaakkelin visuaalisena ja tilasuunnittelijana.