FI / EN

Alessandro Lupi / IT
Universal spin

Universal Spin on kineettinen installaatio, joka muuntuu tuulen mukaisesti ja muodostaa kolmiulotteisia valomuodostelmia pyöriessään itsekseen. Teos on syntynyt luonnosta löytyvän geometrian tutkimuksen ja äärettömyyden symbologian myötä.

Alessandro Lupi on syntynyt Genovassa Italiassa vuonna 1975 ja hän asuu ja työskentelee Berliinissä, Saksassa. Hän opiskeli Accademia Ligustica di Belle Arti Genovassa Italiassa.

Hänen työnsä ovat olleet esillä mm. Venetsian arkkitehtuurin biennale- tapahtumassa, the Uffizi -museossa Firenzessä, the Avesta -museossa Ruotsissa ja the Kunsthaus Tacheles:ssa Berliinissä.

Vuonna 2008 hän toteutti installaation International Biennial Of Havana:n, joka on pysyvästi esillä Escuela Nacional de Bellas Artes de San Alejandro:ssa. Vuonna 2010 Ljubljanan kaupunki tilasi kuvataideteoksen juhlistamaan UNESCOn myöntämää nimitystä maailman kirjapääkaupungiksi. Lupin työ keskittyy valoon ja sen fuusioon värien, tilan ja ajan kanssa. Jokainen työ näyttää luovan oman maailmansa, keskittyen vastakkaisuuden ajatukseen, eli mahdollisuuteen tarjota katsojalle vastakkainen näkemys verraten odotettuun tai ennalta-ajateltuun nähden. Hänen töissään vastakkaisten tilanteiden kaksijakoisuus, kuten ulkoinen-sisäinen, vapaus-vankila tai elämä-kuolema, nollataan näiden käsitteiden nykymuodolla ilman, että toinen niistä saisi havaittavaa tai hierarkista hallintavaltaa.

Lisätietoja Alessandro Lupista