FI / EN

Ahola, Halonen, Hodge & Miikki
Vedelle

Esitys: Sunnuntaina 13.10. klo 21. (Lava 2)

Vedelle on esityksellinen installaatio, jonka elementtejä ovat tanssi, ääni, valo ja tila. Teos rakentuu veden päälle ja äärelle. Musiikki antaa rytmin liikkeelle ja päinvastoin. Valo luo liikkeen kanssa erilaisia kuvia ja tunnelmia. Elementit yhdessä muuttavat esityspaikan erityislaatuiseksi tilaksi Botanian pimenevässä illassa.

Vesi. Veteen. Vedeksi. Vedellä. Vedelle.

Teos on luotu Botanian ulkopuutarhaan Visual Festival tapahtumaa varten ja se on samalla festivaalin näyttävä päätös.

Työryhmään kuuluvat tanssijat Iina Ahola ja Heidi Miikki, säveltäjä Lawrence Hodge ja pyrotekniikasta vastaa Mika Halonen.

Artistiesittelyt

Iina Ahola on tanssija ja soveltavan teatterin ammattilainen. Hän on toiminut esiintyjänä, koreografina ja ohjaajana sekä tanssin että teatterin kentällä ja ollut myös mukana useissa esittäviä taiteita soveltavissa produktioissa. Hän on työskennellyt mm. Tanssiteatteri Raatikossa sekä tehnyt yhteistyötä valotaiteilija Kari Kolan kanssa jo usean vuoden ajan. Ahola on esiintynyt ja suunnitellut koreografioita monipuolisesti erilaisille venueille perinteisistä teatteritiloista koulun liikuntasaleihin sekä isoille ulkonäyttämöille, kuten Joensuun Ilosaareen ja Turun Linnan pihapiiriin. Esityspaikka onkin Aholalle usein tärkeä elementti osana esityksen luomisprosessia.

Työskentely näyttelijänä ja teatterin parissa ovat vaikuttaneet Aholan ilmaisuun ja ajatteluun tanssin tekijänä ja päinvastoin. Hän onkin ainaisen kiinnostunut tutkimaan näiden kahden taidemuodon sovittamista ja vuorovaikutusta toisiinsa. Ahola pyrkii löytämään uusia mahdollisuuksia liikkeestä ja tanssista kerronnan ja ilmaisun välineenä sekä yhdistettynä muiden taidemuotojen kanssa.

Heidi Miikki on tanssija ja sirkustaiteilija, joka asuu tällä hetkellä Helsingissä. Heidi valmistui tanssijaksi Outokummun ammattiopistosta ja opiskeli sirkusta AFUK:issa (Academy for Untamed Creativity) Kööpenhaminassa, sekä Turun Taideakatemialla. Esiintyjänä hän on työskennellyt Suomessa ja ulkomailla, sekä tehnyt omia teoksia yhdistäen tanssia, sirkusta, musiikkia ja videota.

Heidi on työskennellyt tanssijana ja sirkustaiteilijana useiden eri koreografien kanssa, muun muassa Maija Hoisko, Anniina Kumpuniemi, Michiel van Leeuwen, Stefan Baier, Anton Wretling, Mira Sirkka (Recover Laboratory) ja Reija Tapaninen (Zero Gravity Company). Parhaillaan Heidi työskentelee Jyväskylän kaupunginteatterilla Zero Gravity Companyn Liljat-teoksessa. Videoteos Somewhere here there is a goldfish I know it esitettiin juuri Parkkino-festivaalilla, sekä Acting for Climate –ryhmän Into the water -kiertueella Norjassa.

Heidiä kiehtoo loputtomasti liike, improvisaatio ja liikkeen tutkiminen, läsnäolo, illuusio, yllätyksellisyys, leikki, sekä luonto (muun muassa!). Musiikki on myös tärkeä osa taiteellista työtä, ja uusia musiikillisia aluevaltauksia tapahtuu parhaillaankin. Taiteella vaikuttamisen mahdollisuus, sekä ihmisten kohtaaminen on lähellä sydäntä.