FI / EN

Johanna Kokkola / FI
Viestintuojat

Viestintuojat ovat puita, kiviä ja kallioita, jotka näyttävät inhimillisiltä tai sadunomaisilta hahmoilta. Suomalaisessa mytologiassa näitä olentoja pidettiin viestintuojina ylisestä, jumalten asuinsijasta tai alisesta, manalasta. Kuvat pyrkivät herättämään keskustelua omien juurien ymmärtämisen tärkeydestä ja oman elinympäristön arvostamisesta. Näyttelyn tavoite on herättää katsoja miettimään omaa luontosuhdettaan sekä historiaansa. Voimme täysin ymmärtää itseämme vasta, kun tiedämme keitä olemme ja mistä tulemme. Näyttelyn kuvat pyrkivät herättelemään meissä uinuvaa alkuihmistä, jolle luonto oli mystinen, kiehtova ja hurja paikka. Jos muistaisimme tuosta ajasta enemmän ja pystyisimme korjaamaan luontosuhdettamme, niin kohtelisimme ympäristöämme varmasti paremmin.

Artistiesittely

Johanna Kokkola on pitkän linjan valokuvauksen ammattilainen, jonka intohimo on kuvata luontoa myyttisenä, salaperäisenä paikkana ja samalla muistuttaa puhtaan elinympäristön suojelun tärkeydestä. Kokkolan juuret ovat syvällä itäsuomalaisessa maaperässä ja kuvien tekeminen on saanut alkunsa retkistä Itä-Suomen saloille ja metsiin.

Kokkolan mielestä luonto antaisi vastauksen moniin nykyajan ihmisen ongelmiin. Luonnossa ihminen löytää yhteyden itseensä, elämän jatkumoon ja tarkoitukseen. Omassa taiteellisessa tuotannossaan Kokkola yhdistää valokuviinsa myös maalaustaidetta, jonka avulla hän pyrkii tavoittamaan metsän mystisyyttä ja luo dystopioita siitä, millaiseksi ympäristömme voi muuttua, jos emme suojele sitä. Päivätyössään omassa yrityksessä Kokkola on erikoistunut luonnossa tehtäviin brändikuvauksiin ja videotuotantoihin.

Johanna Kokkola / Salama Visual